Spring naar inhoud

PETER PAGET, THE SECRET LIFE OF A SPOOK

Ik heb weer eens een geweldig boek gelezen. “Secret Life Of A Spook” (2016). Geschreven door Brits geheim agent Peter Paget (~1948) (spreek uit pèdjut) die al jong wordt gerekruteerd door de Britse regering omdat hij als tiener een slimme uitvinding heeft gedaan om de olie die uit het schip de Torrey Canyon lekte (1967, een van de grootste olierampen uit de geschiedenis) bij elkaar te houden en op te ruimen. De techniek wordt tot op de dag van vandaag over de hele wereld gebruikt.
Het is het begin van een leven lang, naast zijn gewone leven als Brits burger, in het geheim werken aan opdrachten die te maken hebben met de veiligheid van Groot-Brittannië en dat betekent heel vaak de wereldpolitiek. Hij verwerft een hoge status van 'clearance' (vrijgave) en kent heel veel mensen in de top van de regering, zowel de openbare als de geheime regering die zelf nauw verbonden is met het leger.

Het mooie aan Peter vind ik dat hij heel zijn leven lang heeft geprobeerd zo open mogelijk te zijn over wat er in de wereld gebeurt. Hij is geen 'klokkenluider' en wil dat ook niet zijn, omdat hij geen 'geheimen' openbaart of mensen in gevaar wil brengen door te veel informatie te geven. Hij is en blijft op en top een Britse gentleman. 'Disclosure' (openheid van zaken) is dan ook een sleutelwoord in zijn leven.
Hij is het echter met veel dingen waarvan de overheid zegt dat 'de mensen dat niet hoeven te weten' niet eens en wil dat mensen zien wat er achter de schermen gebeurt en wat allemaal onterecht voor hen verborgen wordt gehouden.
Tussen verhalen over zijn werk door staan dan ook voortdurend verhalen, iets wat ik niet zo verwacht had maar een traktatie voor mij was, over wat in de volksmond 'samenzweringstheorieën' genoemd wordt.

9/11 wordt uitgebreid besproken, de moord op Lady Diana en nog veel meer wat ik zo ga bespreken. Eerst wat over zijn leven.
Al jong is hij bijzonder geïnteresseerd in ufo's en als hij volwassen is en er een concentratie van ufo meldingen komt in de buurt van Warminster (Zuid-Engeland) zet hij daar met een vriendin een klein centrum op waar de meldingen binnenkomen, een tijdschrift wordt uitgegeven en ufo onderzoekers over de hele wereld samenkomen. Ondertussen wordt hij verzocht alle meldingen en resultaten van onderzoek (in het geheim dus) door te spelen aan de regering van de VS die nauw samenwerkt met, of zeg maar de baas is van, Groot-Brittannië. Kort daarna is er in Zuid-Wales ook een ufo-golf en hij wordt gevraagd daar naar toe te verhuizen met zijn vriendin. Hij schrijft er een boek over, The Welsh Triangle (1979), een bestseller die 5 keer herdrukt wordt. Hij blijft geïnteresseerd in ufo's en in 1980 schrijft hij het boek UFO-UK.
Het hele gebeuren in Wales had te maken met het feit dat de Amerikanen een basis aan de kust van West-Wales hadden en van daaruit ontdekten dat er objecten onder water voortbewogen met snelheden die drie keer zo hoog lagen als die van de snelste onderzeeër. Unidentified Underwater Saucers dus. Behalve dan dat er eentje een keer gewoon uit het water opsteeg en wegvloog. De ET's beviel die aandacht niet en saboteerden (vandaar de vele ufo waarnemingen) de basis zo lang, zo erg dat de Amerikanen het opgaven en de basis sloten. Vaak, dus ook in vele andere situaties, hebben ufo waarnemingen te maken met het saboteren van militaire plannen en wapens.
Peter zegt vaker ET's en UT's, Under Terrrestrials, omdat er een aantal rassen zijn die onder of beter binnenin de aarde leven in diepe, uitgebreide grottenstelsels.
Ook noemt hij Ufo's vaker IAC's, Identified Alien Craft en zegt over hen dat we zo goed als geen disclosure (openbaarheid) over de IAC's hoeven te verwachten van regeringen. Hun ego's zijn daar te groot voor. Toegeven dat ze totaal geen controle hebben over deze geavanceerde technologieën (ufo's vernietigen heel vaak ontstekingsmechanismes van nucleaire wapens) zou het beeld dat de bevolking van hen heeft omlaag halen. De massa kan beter dom en onderdanig gehouden worden en vertrouwen in vadertje staat hebben zodat zij hun spelletjes kunnen spelen. Niet alleen macht maar ook spelletjes als geld en seks, waaronder pedofilie door hoge regeringsleiders waar Peter zeer over verontwaardigd is. Zo zegt hij bijvoorbeeld over de belachelijke rijkdom die de elite vaak verwerft: “Geld is een maat voor armoede. Echte rijkdom is geven, delen, genereus zijn.”
Interessant is nog zijn botsing met Big Pharma, de farmaceutische Industrie. Later in zijn leven beoefent hij alternatieve geneeskunde (acupunctuur o.a.) samen met zijn vrouw en ontdekt hij een geneesmethode voor borstkanker in Zweden en gaat die beoefenen. Hij heeft succes maar krijgt plotseling bezoek van de politie die hem 'vriendelijk doch dringend' verzoekt te stoppen met zijn werk. Nadat ze niets fouts kunnen ontdekken zeggen ze dat hij belangrijke vijanden heeft gemaakt in de farmaceutische industrie die een hoop geld (tienduizenden euro's per patiënt) in rook zien opgaan. Ze zullen hem van hogerhand blijven dwarszitten en Peter kan beter stoppen.

Zijn geheime werk is voornamelijk het verzamelen van informatie. Vaak moet hij daarvoor onder een andere naam infiltreren in de vredesbeweging, anti nucleaire groepen, vakbonden, dierenrechten groepen, enz. Meestal valt daar weinig te melden maar soms zijn er 'gevaarlijke individuen' die mensen in gevaar kunnen brengen en de wet willen overtreden en vervolgens 'verder onderzocht' worden zodat ze zwart gemaakt kunnen worden indien nodig. De media spelen daar in mee en krijgen vaker de opdracht 'die en die persoon' zwart te maken met gegevens die ze op maat aangeleverd krijgen.

Veel opdrachten zijn ook infiltreren bij (buitenlandse) groepen die uit zijn op het stelen van informatie of op het plegen van aanslagen. Hij heeft daar heel wat ellende kunnen voorkomen.
Hij heeft ook een paar maal als speciaal veiligheidsbeambte bij top bankiers gewerkt en was in die rol bij een aantal van hun vergaderingen aanwezig. Hij was verbaasd over hun amorele hebzucht. Elke situatie, goed of slecht, economische ontwikkelingen of oorlog, het was een mogelijkheid om geld te verdienen. Hebzucht leek wel iets goeds bij hen.
Hij schrijf ook over de belachelijke kapsones van de super-rijken die hij vaker moest voorzien van triviale dingen. Het geld-thema komt vaak terug. Heel veel zaken worden 'opgelost' met geld. Verkoop of aankoop van wapens, huurmoordenaars, leningen, giften, drugshandel (om het te bekostigen), enz. Money makes the world go round.

Interessant is nog dat de geheime dienst 'gecompartimentaliseerd' is (wat een woord). Een iemand kan dan niet te veel uit de school klappen en niemand krijgt zo overzicht, behalve de hoge pieten Wie dat zijn weet 95% van de geheime dienst niet. En het kan dus ook zo zijn dat de ene groep veel meer weet dan de andere. Als je lang in dienst bent (zoals Peter meer dan 50 jaar) dan krijg je, door praten met collega's, toch een aardig overzicht. Hij zegt in een interview dat hij maar zo'n 30% van alles wat hij weet kan vertellen.

Over zijn interessante leven ga ik verder niet veel vertellen, over zijn werk bij de tv, bij CERN, zijn internationale opdrachten, hoe hij op een gegeven moment op de dodenlijst van zijn eigen dienst staat en moet onderduiken, daarvoor moet je het boek maar lezen, maar ik wil het wel even hebben over alle info die hij zomaar geeft over 'controversiële' dingen. Zaken waar heel veel discussie over is. Is het waar, is het niet waar?

Ik ben het boek gaan lezen naar aanleiding van een interview dat ik zag dat Kerry Cassidy met hem had en wat mij overtuigde van zijn integriteit. Maar ook komt zijn informatie totaal overeen met wat ik zelf al geleerd heb over paranormale fenomenen en wat ik 'ontdekt' heb over 'controverses'. Ik heb dus geen enkele twijfel dat de informatie die hij zelf onderzocht en van zijn vele formele en informele vrienden kreeg, correct is. Hier een aantal dingen die hij bespreekt met tussen haakjes de bron die ik zelf had.
-- Dat de regering van de VS over de hele wereld de baas probeert te spelen, meestal voor geldelijk gewin, en daar even makkelijk vele (!) mensen in het geheim voor uit de weg ruimt. (mijn overtuigende bron: John Perkins: 'The New Confessions of an Economic Hitman'; zie mijn blog daarover).
-- Onder Denver Airport is een uitgebreid stelsel van gangen en ruimtes waar 2.700 mensen gedurende 6 maanden gehuisvest kunnen worden. (farsight.org heeft daar een series sessies aan gewijd). Zo zijn er vele ondergrondse basissen - ik hoorde ergens anders dat dat er meer dan 200 zijn - waar we niets over horen.)
-- Over 9/11 weet hij ook een paar minder bekende feiten te noemen die op zich al voldoende zijn om het hele verhaal van de regering (dat het terroristen waren) onderuit te halen. (alweer farsight.org en vele filmpjes op YouTube, zie mijn blogs daarover) En van het Bin Laden verhaal klopt geen jota, laat hij zien.
-- JFK is vermoord door meerdere schutters. Complot? Geen enkele twijfel.
-- Lady Diana is in 1997 vermoord omdat ze zwanger was van de Egyptenaar Dodi Fayed. Fayed moest in de eerste plaats dood. Lady Di meer vanwege de foetus.
-- MH370 is volgens volgens Peter geland op een militaire basis (Diego Garcia) van de VS/Gr.-Br, midden in de Indische Oceaan in de buurt van de Maldiven. Dat was om een microchip die in zowat alle elektronische huishoudelijke apparatuur gebruikt kan gaan worden, en die op weg was naar China, in de handen van de Amerikanen te houden. De chip kan straks gegevens doorsturen vanuit elk huis, naar de Amerikaanse geheime diensten. De angst (paranoia) bij hen voor 'oproer van het volk' is groot.
-- De oude media (krant, tv, radio) en de nieuwe (a)sociale media zijn in handen van een paar grote 'bazen' die de nieuwsverspreiding controleren. (Dat hoor je ondertussen overal.)
-- Bij de NASA is een afdeling bezig om 'objecten' op foto's die het publiek niet 'hoeft te zien' keurig uit te wissen. Foto's van Ufo's (zegt ook Garry McKinnon, zie mijn blog over hem), foto's van Mars waar oude en huidige beschaving op te zien is, foto's van de maan waar een groot verlaten ruimteschip op te zien is, gebouwen die verlaten zijn (bevestigd door farsight.org) en installaties en landingsplekken die nog gebruikt worden (Ingo Swann in zijn boek 'Penetration'; zie mijn blog “Leven we in een Alien Matrix”).

-- We zijn zeker naar de maan geweest maar daar 'weggestuurd' door de aliens. Peter heeft samengewerkt met ex-astronaut Edgar Mitchell van wie hij heel veel te horen kreeg. De foto's waren inderdaad 'fake' zegt hij maar dat was omdat ze wisten dat de achtergrondstraling op de maan slechte foto's en film zou opleveren en ze wilden iedereen wel overtuigen. Dat werkte dus averechts uit. Ook het verhaal dat er af en toe een alien mee ging op vluchten naar de maan, klopt volgens Mitchell. (zie mijn blog over astronaut Clark McClelland)
-- Peter geeft ook ontnuchterende achtergronden bij de conflicten in Syrië en de Saddam Hoessein geschiedenis.
-- Over de Titanic zegt hij dat het inderdaad ging om oplichten van de verzekering en dat het eigenlijk de (overschilderde) RSM Olympic was die zonk. Ik heb dit verhaal nooit willen geloven maar nu Peter het vertelt ben ik dus om.
-- Hij heeft met anderen gewerkt aan de analyse van de boeken van het Nieuwe Testament en komt tot de conclusie dat de meeste boeken meerdere auteurs hebben en dus niet, zoals wordt gezegd, door één persoon (evangelist) geschreven zijn. (zie hiervoor ook mijn blog over Mauro Biglino over dat bijbel een incompleet samenraapsel is van van alles met vele – opzettelijk– verkeerde vertalingen)
-- Over Roswell (1947) zegt hij dat het een geplande crash was van de aliens. Ze wilden de mensheid sneller laten evolueren en het onderzoek van het ufo (of beter IAC) wrak heeft inderdaad allerlei technologieën opgeleverd als glasvezels, digitaal tellen en microchips. De inzittenden waren door aliens gemaakte half robot/half biologische wezens, vervangbaar dus.
-- De aarde wordt door veel alien groepen/rassen als een bevoorradingsplaneet gezien die gewoon 'gebruikt' wordt. Een soort safari park. Het ene ras voornamelijk om genen en foetussen te 'oogsten' en weer een ander ras om goud en water te halen. Ook het bloed en allerlei enzymen van dieren worden geoogst. (zie mijn verhaal over vee verminkingen in mijn blog “Leven we in een Alien Matrix”) Ook worden er mensen ontvoerd, dus als 'slaven' door hen gebruikt, in ruil voor technologie, dat aantal loopt alleen wat uit de hand volgens Peter. En er worden zelfs mensen gegeten door bepaalde aliens hoewel niet veel. Iets waar Peter bij verzucht: “Ik weet niet hoe we dat moeten stoppen.”
-- Een belangrijke functie van de grote piramide van Gizeh was, via resonantie van de binnenkamers, elektriciteit opwekken (zie mijn blog daarover met de resultaten van Farsight).
-- Dolfijnen zijn destijds ingezet om magnetische bommen aan vijandelijke onderzeeërs vast te plakken. De dure, getrainde, dolfijnen kregen heroïne ingespoten zodat ze steeds naar de basis terug kwamen. Tegenwoordig is dat niet meer nodig.
-- De Japanners liegen voortdurend over Fukushima. Geen gezichtsverlies willen. Het is veel en veel erger dan 'men' zegt. Eet geen vis uit de Noordelijke Grote Oceaan tenzij je het leuk vind om 's nachts licht uit te stralen.
-- Volgens Peter zijn alle Britse paspoorten voorzien van een chip waardoor ze altijd kunnen weten waar je bent (“in je eigen belang” natuurlijk). Dat zet me aan het denken over ons Nederlandse paspoort...
-- Hitler is niet in de bekende bunker overleden maar heeft met een hele hoop andere Duitsers kunnen vluchten (https://www.nrc.nl/nieuws/2008/01/25/klm-topman-plesman-hielp-nazis-vluchten-11474788-a236252 en is overleden in 1976 in Argentinië. (Alweer farsight.org dat hier een aantal sessies aan gewijd heeft.)

Ik zou zo nog wel even door kunnen gaan. Het is net of Peter alles van 'de achterkant' bekijkt. En het beeld dat hij schetst is niet erg mooi of leuk. Maar wel realistisch helaas.
Wat de toekomst betreft zegt hij: Er gaat heel veel veranderen en er kan heel veel fout gaan en veel mensen kunnen gaan overlijden. Veel hangt af van individuele keuzes die mensen nu maken.
Toch is hij optimist. Hoewel een minderheid zijn er genoeg mooie mensen die de wereld ten goede kunnen veranderen, zegt hij. Daar gok ik ook op, haha.
Het boek is in het Engels natuurlijk en hij gebruikt veel 'slang' en uitdrukkingen uit 'het wereldje' en dat was voor mij als pietje precies weer een hoop opzoeken maar het was alle moeite dubbel en dwars waard.
Zijn website waar je interviews met hem kunt bekijken: www.peterpaget.com. Hij zit ook op facebook: peter.paget2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *