Spring naar inhoud

 INTERNET PRIVACY

Er is weer een volgende stap gezet op de weg naar het verlies van onze privacy. Er bestaat een technologie die je in je website kunt invoeren en die elke toetsaanslag registreert die jouw (hopelijke) klant op die website doet.

482 van de 50.000 bekendste internet-sites gebruiken deze technologie. Stel dat je bezig bent je gegevens in te vullen en dan toch besluit het niet in te sturen. Wat je hebt getypt weten ze en sturen je wellicht toch een reclame. Of je vult bij het inloggen per ongeluk het wachtwoord van een andere site in met, toevallig, daarin de naam van die site (zoals bijvoorbeeld “face1984book”) en corrigeert dan. Ook dat wordt geregistreerd. En zo zijn er nog wat rampen die kunnen gebeuren.

Hier een artikeltje erover.

https://motherboard.vice.com/en_us/article/59yexk/princeton-study-session-replay-scripts-tracking-you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *