Spring naar inhoud

GARY MCKINNON

Via mensen die ik volg, via nieuwsbrieven en op YouTube, stuit ik vaak op verrassende nieuwe mensen die fascinerende dingen gedaan hebben.

Zo iemand is Gary McKinnon (1966). Hij is een schotse systeembeheerder (zeg maar computer specialist) die eind negentiger jaren hoorde over vrije energie en anti-zwaartekracht. Projecten die de Amerikaanse regering geheim hield terwijl de wereld ze zo hard nodig had. Hij besloot zelf op zoek te gaan om te zien of dat waar was en begon voorzichtig met een zelf geschreven programmaatje te zoeken naar regeringscomputers zonder wachtwoordbescherming. En die waren er tussen al de 6500 computers die hij hierop scande. Uiteindelijk brak hij zo in in meer dan 90 verschillende militaire, Nasa en regeringscomputers. Inbreken is eigenlijk niet het goede woord, zegt hij, omdat de deur gewoon open stond. Maar hij ging zonder toestemming binnen en dat was wel strafbaar. Of het ook fout was...

ik vind het geweldig dat hij dingen die geheim gehouden worden voor ons, het grote publiek die al die informatieverzameling betaald heeft, openbaar maakt. Ondertussen had hij gehoord van het Disclosure Project (2001). 400 verschillende ingenieurs, vliegverkeer regelaars en hoge militairen, betrouwbare mensen, die in een persconferentie vertellen over 'reverse engineering' oftewel nieuwe technologie afleiden uit ufo's die waren neergestort. Het Disclosure Project maakt via een boek en veel YouTube filmpjes de geheime projecten van de Amerikaanse regering openbaar. De persconferentie werd 'stil' gehouden door de massamedia die, in mijn ogen, steeds meer een sleutelrol spelen in het geheim houden van op zich spectaculaire gebeurtenissen op aarde.

Gary ging na de conferentie zelf nog harder op zoek en vond inderdaad geheim gehouden documenten die vertelden over ufo's, vrije energie en buitenaardsen, en zelfs buitenaardsen die door mensen nagemaakte ufo's bestuurden.

Na een paar jaar werd hij opgemerkt en opgepakt. Wat me zo aan Gary fascineert is zijn grote integriteit, zijn goede bedoelingen, dit te delen met anderen en dat het al zo lang geleden is en er zo weinig mee wordt gedaan. Vandaar dus dat ik dit deel. Gary is door de Amerikaanse regering beschuldigd van schade veroorzaken aan de door hem bekeken computers, iets wat hij nuchter ontkent. Na veel getouwtrek omtrent zijn uitlevering door Engeland naar de VS is in 2012 uiteindelijk besloten dat hij niet uitgeleverd gaat worden omdat de Amerikaanse regering geen bewijs kan produceren.

Hier een erg goed Youtube interview (16 minuten)

https://www.youtube.com/watch?v=2oYL5aHwUCM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *